ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

Factori care cresc prețul la apartament când îl vinzi

Mulți clienți când cumpără un apartament în Chișinău se gândesc la o posibilă oportunitate de a il revinde. Astfel, este important sa știți care sunt 5 cele mai importante aspecte care cresc valoarea unui apartament. Analizează-le cu atenție înainte să cumperi un imobil, căci nu știi niciodată când va fi nevoie să il revinzi.

Zona
în care se află apartamentul de vânzare este cea care influenţează cel mai mult preţul acestuia. Astfel, preţul mediu pe metru pătrat pentru apartament situat într-o zonă ultracentrală poate fi până la de trei ori mai mare decât cel al unui imobil similar, situat însă într-un sector obişnuit.

Etajul de asemenea este un factor important pentru cumpărători și afectează prețul unui imobil. Un apartament situat la parter va fi cu 10-15% mai ieftin decât unul situat la etajele superioare, în timp ce o locuinţă amplasată la ultimul etaj va fi cu 15-20% mai ieftină decât una de la etajele intermediare.
Excepţie fac doar apartamentele de tip penthouse, de lux, pentru că acestea atrag investiţii mai mari, nu doar în ceea ce priveşte izolaţia, ci şi pentru sisteme de ventilaţie şi aer condiţionat, terase înverzite etc.

Disponibilitatea locului de parcare este un lucru esențial în alegerea unei imobil din mai multe puncte de vedere. Clienții care caută confort și sigurantă vor fi dispuși să scoată mai multi bani din buzunar pentru a achizitiona o locuinta care are astfel de beneficii.

Privelistea de care se bucură apartamentul de vânzare garantează și ea un pret bun, în cazul în care te gândești la revanzare. Spre exemplu, un apartament care are o vedere panoramică către parc, se bucură de un preț mai mare. Pentru majoritatea oamenilor acest aspect fiind unul dintre cele mai importante în alegerea unui apartament.

Liniştea și traficul redus al împrejurimilor, este un alt factor important. Astfel, dacă apartamentul este direct la stradă, într-o zonă intens circulată, zgomotoasă, cu transport public şi magazine la parter, preţul poate fi cu 10% mai mic.