ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

PRIMA CASĂ PLUS disponibil începând cu luna iulie 2024

Programul Prima Casă PLUS aduce un val de noutăți și oportunități pentru familiile din Republica Moldova, contribuind nu doar la îmbunătățirea condițiilor de trai, ci și la dezvoltarea economică a regiunilor. Iată câteva dintre principalele beneficii și schimbări pe care le aduce acest program:

Extinderea Beneficiarilor

Una dintre cele mai importante noutăți este extinderea programului pentru a include și categorii de specialiști care nu au statut de angajați, cum ar fi avocați, executori judecătorești, mediatori, taximetriști, artiști și alții. Acest pas permite accesul la program pentru un spectru mai larg de persoane, facilitându-le obținerea unei locuințe.

Creșterea Plafonului Maxim de Creditare

Pentru a răspunde mai bine nevoilor tinerilor, plafonul maxim de creditare a fost majorat semnificativ. Anterior, programul oferea un plafon maxim de 1 milion de lei, iar acum acesta a fost crescut la 2,5 milioane de lei. Această schimbare permite familiilor să-și achiziționeze locuințe mai adecvate necesităților lor.

Extinderea Perioadei de Creditare

Perioada maximă a creditului a fost extinsă de la 25 de ani la 30 de ani. Această modificare este destinată să ajute persoanele cu venituri mai mici să acceseze credite cu rate mai mici, făcând astfel mai ușoară achiziționarea unei locuințe.

Majorarea Cotei de Garantare

Un alt aspect esențial al programului este majorarea cotei de garantare pentru locuințele situate în afara municipiului Chișinău, de la 50% la 70%. Această măsură va facilita accesul la locuințe decente pentru familiile din zonele rurale, contribuind astfel la dezvoltarea economică și socială a acestor regiuni. În municipiul Chișinău, cota de garantare rămâne la 50%, iar pentru locuințele date în exploatare în ultimii 10 ani, cota este de 65%.

Facilități pentru Beneficiarii Actuali

Beneficiarii actuali ai programului Prima Casă PLUS se pot bucura, de asemenea, de o serie de noi facilități. Aceștia vor avea dreptul să-și schimbe banca creditoare în cazul unor condiții mai avantajoase. De asemenea, cei care dețin locuințe sub 50 de metri pătrați și doresc o locuință mai mare vor putea aplica din nou la program. Procedurile au fost simplificate, eliminând necesitatea certificatului de la ASP cu privire la locuințele deținute în proprietate.

Programul Prima Casă PLUS reprezintă o oportunitate excelentă pentru familiile din Republica Moldova, oferind mai multe facilități și opțiuni pentru achiziționarea unei locuințe. Aceste modificări nu doar că îmbunătățesc condițiile de trai, dar contribuie și la dezvoltarea economică și socială a regiunilor.
O’Key Imobil este aici pentru a vă oferi toate informațiile și suportul necesar pentru a beneficia de acest program. Contactați-ne pentru a afla mai multe și pentru a începe procesul de aplicare + 373 79 00 97 00