ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

De ce să apelezi la un agent imobiliar?

Cumpărarea sau vânzarea unui bun imobiliar este un angajament financiar și emoțional major pe care este mult mai ușor să ți-l asumi atunci când ești bine informat și pregătit. Totodată, cât de mult nu ai încerca să te auto-inițiezi în acest domeniu pentru a realiza de sine stătător tranzacția, riști ca situația să-ți scape de sub control, să fii în pierdere sau să nu obții întocmai rezultatul dorit. Iată de ce este mult mai sigur, eficient și simplu ca în acest proces să fii ghidat și susținut de un agent imobiliar profesionist. Sunt multiple argumente în acest sens, iată câteva momente esențiale:

Cunoașterea pieții imobiliare și acces facil

Jobul full-time al unui agent imobiliar este să acționeze ca un liant între cumpărători și vânzători. Aceasta înseamnă că el sau ea are acces ușor la toate celelalte proprietăți listate de alți agenți. Prin urmare, agentul cumpărătorului va colabora cu cel al vânzătorului astfel încât să crească eficiența și siguranța tranzacției în termeni rapizi. Studiile pe domeniu confirmă că 82% dintre vânzările prin intermediul agenţilor imobiliari sunt rezultatul bazei de date şi a contactelor pe care le au deja stabilite aceștia.

Filtru rapid al ofertelor și economie de timp

De exemplu, dacă intenționezi să cumperi o casă, agentul imobiliar îți ușurează din start căutarea, ascultându-ți cerințele și selectând opțiunile potrivite. Apoi acesta stabilește legătura directă cu agenții vânzătorilor sau vânzătorii pentru programarea vizitelor ca ulterior să te însoțească pretutindeni. Dacă mergi pe cont propriu va trebui să îți asumi singur acest proces, începând de la listarea tuturor ofertelor, analizarea lor în detalii și selecție, până la contactarea vânzătorilor și vizitarea locațiilor. Acest proces este și mai dificil atunci când selectezi o casă care este scoasă în vânzare de proprietar.

Este similar și atunci când ești în postura de vânzător al unui bun imobiliar. Vei fi telefonat direct de către persoanele interesate sau de agenții lor, va fi necesar să răspunzi la întrebări și să stabilești întâlniri. Ceea ce este destul de solicitant. Important este de reținut, în acest sens, că potențialii cumpărători așteaptă răspunsuri prompte și pot să se răzgândească dacă le spui că ești ocupat, nu răspunzi la apeluri sau amâni vizitele.

Asumarea negocierilor

Una dintre cele mai dificile misiuni în vânzarea unei case este purtarea negocierilor. Acționând ca un mesager, agentul poate fi într-o poziție mai bună pentru a negocia o reducere astfel încât să vă alegeţi, într-un final, cu cel mai bun rezultat. Și negocierea nu ține neapărat de prețul bunului. Ce se întâmplă dacă, în calitate de cumpărător, îți place o casă, dar îți displac pereții interiori cu lambriuri din lemn, mobilierul de culoare cărămizie sau tapetul din hol? În cazul în care lucrezi cu un agent, îți poți exprima nemulțumirea și puteți estima împreună cât de mult ar costa reparația. Agentul imobiliar poate transmite preocupările tale vânzătorului, obținând o reducere din costul bunului, destinată ulterioarelor lucrări de reparație.

Coordonare juridică a procesului de vânzare-cumpărare

Misiunea contractului de vânzare-cumpărare este de a te proteja, indiferent dacă vinzi sau cumperi un imobil, și de a-ți oferi siguranța că poți oricând să renunți la tranzacție în cazul în care nu sunt respectate anumite puncte contractuale. Un agent imobiliar experimentat operează zi de zi cu aceleași tipuri de contracte, cunoscând în detalii specificul și structura lor, prin urmare el te va consilia și ghida în procesul de întocmire și semnare de acte, precum și până la săvârșirea totală a tranzacției, astfel încât totul să fie perfect legal.

Siguranță și promptitudine

Agenții imobiliari profesioniști nu au cum să te mintă pentru că ei sunt autorizați legal și sunt multe repercusiuni în cazul în care nu își respectă angajamentul. Dacă colaborați cu un agent imobiliar licențiat în baza unui contract de agenție, (de exemplu, un acord de comision convențional, servicii complete, în care agentul este de acord să vă reprezinte), agentul va fi obligat prin lege la o relație de fiduciar. Cu alte cuvinte, agentul este obligat prin licență de a acționa în interesul clienților săi.

Cunoaște ce beneficii în plus oferă echipa O’Key Imobil, accesând linkul https://okeyimobil.md/despre-noi/