Când un „crab pustnic” decide că e timpul pentru o nouă casă, ia luneta și începe căutarea primei sale achiziții pentru ca, ulterior, după identificarea variantei optime, să-și facă bagajele și să renunțe fericit la chirie.
Dar, pentru proprietarii de locuințe, procesul nu este atât de simplu.
Fie cumperi o nouă locuință până a o vinde pe curenta – sau invers – alegerea a ce să faci întâi pornește de la momentele care te fac să te simți cât mai sigur și confortabil.
A vinde întâi sau a cumpăra întâi… ambele opțiuni au argumente pro și contra, iată câteva pe care merită să le iei în considerație:
întâi VINZI
În special atunci când banii primiți din vânzare sunt reinvestiți în noua achiziție, te simți mai sigur atunci când tranzacția pentru actuala ta casă este deja încheiată. De asemenea poți să estimezi clar posibilitățile tale financiare și așteptările pentru cumpărarea noii locuințe.
Deoarece cunoști deja condițiile vânzării propriei locuințe, inclusiv data de închidere a tranzacției, poți analiza ofertele fiind informat.
Partea negativă: Dacă nu poți intra în posesia noii tale locuințe până a pleca din cea actuală, sau mai rău, nu poți găsi ceea ce îți dorești, vei avea nevoie de o locuință temporară. Îți poți permite o închiriere pe termen scurt și ce vei face în această perioadă de așteptare cu bunurile tale (mobilier, haine, tehnică ș.a.)
întâi CUMPERI
Dacă ai găsit o casă cu caracteristici potrivite așteptărilor tale, într-o vecinătate minunată și la un preț perfect, presiunea intră în rol. Îți dorești cu adevărat această casă și, în asemenea situație, trebuie să cumperi până a vinde.
Dacă piața imobiliară locală este „fierbinte”, s-ar putea să te simți mai în siguranță dacă cumperi întâi.
Este probabil un pas sigur să mergi întâi la cumpărare atunci când ai certitudinea că, casa ta se va vinde rapid și prezintă interes.
Partea negativă: Dacă cumperi întâi, iar procesul de vânzare al actualei tale locuințe se îndelungește, cel mai rău scenariu este că ai putea fi blocat de plăți ipotecare duble. Și stres dublu.
Și totuși… totul depinde de circumstanțe individuale. Iar pentru a păși mai sigur prin acest schimb de locuințe, o alegere inteligentă este să apelezi la un agent imobiliar profesionist care poate estima mai mulți factori decisivi, poate evalua bunurile și asigura asistența pe parcursul ambelor tranzacții, iar experiența pe care o vei trăi va fi mai ușoară și mai puțin stresantă.