ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

Cum să îți alegi terenul pentru casă ?

Dacă te-ai plictisit de viața la apartament și visezi la o casă, pe care să o construiești așa cum vrei tu, primul pas ține de procurarea unui teren pentru construcție.
Alegerea terenului este o chestiune subiectivă, pentru ca fiecare are propriile preferințe, însă criteriile de luat în considerare sunt general valabile.
Iți prezentăm 6 factori de care să ții cont atunci când alegi terenul pe care să-ți construiești viitoarea casă.

Prețul
Costul va fi mai mereu principalul factor de decizie în alegerea unui teren pentru casă. Foarte mulți dintre noi cădem în capcana unui teren de vânzare ieftin și bucurandu-ne uităm să cerem informatiile importante legate de teren.
Trebuie știut că un teren la preț mic nu este întotdeauna bun, și deasemenea un teren scump nu înseamnă neaparat ca este și bun.

Locația terenului
Pentru alegerea regiunii în care dorești să cumperi un teren, trebuie să ții cont de punctele tale de interes: transport public, grădinițe și școli în apropiere, supermarket-uri și hipermarket-uri ușor acecesibile etc., pentru că, stilul tău de viață actual poate fi schimbat aproape radical în viitor.
Asigură-te că terenul pe care dorești să îl cumperi este situat în intravilanul localității, nu în extravilan.

Utilitățile
Verifică toate momentele ce țin de căile de acces și de utilități, dacă drumul este sau nu asfaltat, dacă terenul dispune de un acces pietonal. Deasemenea ia în calcul toate opțiunile despre fiecare utilitate în parte  – gaze naturale, apă, canalizare, inclusiv internet și cablu TV.
Lipsa utilităților va crește considerabil prețul pentru construcție, mai ales dacă acestea sunt amplasate la o distanță mare de teren.

Forma si suprafata
Pentru a-ți construi locuința la care visezi, terenul trebuie să-ți ofere suprafața necesară, dar să aiba și o formă care să-ți permită să pui proiectul în practică. În afară de locuința propriu-zisă, ai nevoie și de o curte, care trebuie să fie suficient de spațioasă pentru a putea amenaja o terasa sau o gradină. Ideal este ca terenul să aibă o formă cat mai regulată, iar pe lângă suprafața ocupată de locuință să mai aibă disponibili circa 1000 de mp.
Studiul geotehnic
Informează-te asupra riscului de inundații și efectuează un studiu geotehnic! Acesta îți va arăta exact calitatea solului. Chiar dacă este o cheltuială la început de drum, acest studiu te va ajuta să știi ce fel de fundație este necesară locuinței tale.

Cu cine sau cu ce te învecinezi

Încearcă să îți cunoști vecinii și află de la ei tot ce poți despre împrejurimi. În acest mod vei afla lucruri importante, care te vor ajuta în luarea unei decizii corecte.
De asemenea, ia în calcul clădirile învecinate. Ce înălțime au, la ce distanță sunt construite de terenul tău? Nu ezita să ceri ajutorul unui arhitect în legătură cu amplasarea construcției tale în funcție de cele deja existente în imediata vecinătate.

Contactează un agent O’Key Imobil specializat în terenuri și solicită-i oferta care să corespundă cât mai aproape de planurile tale de construcție.