ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

Cum amenajezi un apartament mic ca să pară mai mare ?

Simți că apartamentul tău este mult prea mic și ai nevoie de spațiu? Cea mai simplă soluție este, evident, mutatul într-un apartament mai mare. Totuși, dacă nu ai posibilitatea să faci o schimbare în acest sens, din lipsă de bani, timp sau pentru că pur și simplu nu dorești, trebuie să știi că există câteva mici trucuri prin care poți să câștigi puțin spațiu și să dai impresia că locuința ta este mai spațioasă.

Utilizează culori deschise pentru pereți, pardoseala și mobilier

Albul este întotdeauna o alegere sigură. Face camera să pară mai mare și creeaza o senzație de mai mult spațiu. Poate fi folosit in combinatie cu alte culori neutre precum gri deschis, crem sau bej. De exemplu, dacă vrei să amenajezi un living mic, alege o culoare albă a peretelui și parchet gri (cu tonuri de alb și bej în textură).

Acordă atenție iluminatului

Este foarte important ca toate încăperile să fie bine iluminate.Lasă ferestrele descoperite sau folosește perdele subțiri, transparente, ca să intre cât mai multă lumină natural în locuință. Orice încăpere va părea mai mare, mai spațioasă, dacă este bine luminată.

Integrează oglinzile

Acesta este unul dintre cele mai vechi trucuri, dar unul dintre cele mai bune. Oglinzile sunt practice și pot dubla vizual un interior. Amplasează-le în locuri apropiate de surse de lumină  care vor fi reflectate și astfel vei accentua impresia de spațiu mai mare.

Alege mobilă în stil minimalist

Folosește puțin mobilier, dar alege piesele importante. Mobila joasă creează senzația de deschidere prin simplul fapt că lasă mai mult spațiu deasupra ei. Încearcă să achiziționezi piese de mobilier care au aceeași culoare ca pereții și care se încorporează cu ușurință în decor.
Un alt truc este folosirea mobilierului transparent, cum sunt mesele de sticlă ori scaunele transparente, sau a mobilierului ce reflectă lumina, precum un dulap cu suprafață netedă, lucioasă.

Utilizează rafturile pe perete

Rafturile pe perete sunt perfecte atunci când vrei să economisești spațiu în locuință, oferind spațiu de stocare valoros, precum și oportunități de decor. În ceea ce privește clasicul și simplu raft din lemn masiv, nu puteți greși. Dacă vrei să oferi un aspect deosebit casei tale poți alege și rafturi metalice sau rafturi geometrice pentru a ieși din monotonie.

Păstrează ordinea

O casă dezordonată lasă impresia că este mică, înghesuită, chiar dacă are suficienți metri pătrați. Scapă de lucrurile pe care nu le folosești, fă-ți un obicei din a păstra ordinea și lucrurile organizate. Astfel, locuința va părea mai spațioasă și aerisită.

Inspira-te din sugestiile de mai sus cand amenajezi un apartament mic, dar ghideaza-te in permanență dupa preferintele tale pentru un rezultat care sa te mulțumească.