ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

Apartament la parter: avantaje și dezavantaje

Înainte de a cumpăra o locuință nouă, este ideal să îți pregatești o listă cu lucrurile pe care ți le dorești de la noul apartament ca să știi exact ce cauți. Bugetul maxim pe care ai vrea sa-l investești, regiunea în care este situat apartamentul și nu în ultimul rând etajul la care vei locui.
Mulți din cumpăratori când se adreseaza la un agent imobiliar, au ca cerință cunoscuta frază “nu primul și nu ultimul etaj”. Dar totuși de ce clienții fug de un apartament care se află la parter ?
În articolul de astăzi îți prezentăm toate avantajele și dezavantajele care vin odată cu alegerea unei locuințe la primul nivel.

Avantaje

• Preț mai mic
De multe ori, locuințele amplasate la parter au un preț mai mic decat cele de la etajele de mai sus. Dacă îți dorești să îți schimbi  domiciliu, gandește-te ca vei putea economisi niste bani cumpărând un apartament la parter.
• Fără vecini sub apartamentul tău
Mulți proprietari se confruntă cu problema gălăgiei, mai ales dacă au copii sau animale de companie. Cu o locuință la parter nu deranjezi pe nimeni și vei avea un stres mai mic din acest punct de vedere.
• Confortul termic
Fiind situat la parter, pe timp de vară imobilul va fi răcoros și nu vei avea nevoie de aer condiționat.
• Acces ușor la locuință
O locuință la parter este un avantaj în special pentru cuplurile de vîrstnici care se pot deplasa mai usor către locuință. Fără lift, scări și bătăi de cap cu urcatul mobilierului, materialelor de construcție sau chiar a cumpărăturilor.
• Posibilitatea de a avea o mică grădină
Deseori la blocurile locative vechi, apartamentele de la parter au o mică grădină în care îți poți amenaja un loc pentru relaxare, dar va fi nevoie totuși să te consulți cu asociația de proprietari și să te asiguri ca ulterior nu vor fi reclamații din partea vecinilor.

Dezavantaje

• Nivelul de securitate scăzut
Siguranța ta și a celor dragi este foarte importantă de aceea este bine să te informezi dacă regiunea în care se află blocul locativ este sigură, dacă străzile din împrejurimi sunt bine luminate și dacă la intrarea în bloc sunt sisteme de supraveghere video.
• Mai puțină lumina
Lumina naturală contează foarte mult și este o caracteristică importantă a unui apartament, mai ales că lumina are o contribuție importantă în starea noastră generală de spirit.  Însă, locuind la parter, nu vei avea parte de atât de multă lumină naturală. De aceea, cea mai bună soluție este să alegi un apartament cu o orientare potrivită, încât să ai parte de lumină naturală pe tot parcursul zilei.
• Lipsa privelistii
Un apartament la parter nu va beneficia de o panorama, dacă totuși te enumeri printre iubitorii de priveliști, atunci locuințele situate la primul nivel nu sunt o opțiune potrivită pentru tine.
• Frig in sezonul rece
Aceasta problema poate aparea doar în cazul în care imobilul se află într-un bloc vechi sau sistemul de izolație nu este de bună calitate ori este învechit.

Indiferent la ce etaj alegi să locuiești, gândește-te la nevoile tale atît pe un timp scurt, cat și pe o perioadă mai îndelungată. Fiecare etaj ne asigură niște avantaje individuale, dar și neajunsuri deopotriva. Contacteză-ne, iar noi te ajutăm să găsești apartamentul care se potrivește cel mai bine cu nevoie tale!