Să vizitezi o casă sau un apartament pentru o ulterioară achiziționare poate fi interesant, dar, sub influența entuziasmului, poți uita să verifici detalii esențiale. Prin acest articol ne dorim să-ți venim în ajutor și să întocmim împreună o listă de sarcini pentru vizita la potențiala ta locuință. Astfel încât să primești, în timpul vizitei, atât de la agentul imobiliar ce te ghidează, cât și de la proprietarii bunului, toate răspunsurile și să nu ai dubii.
Îți sugerăm să planifici vizita astfel încât să nu te grăbești și să fii relaxat. Studiile pe domeniu demonstrează că este esențial să profiți la maxim de explorarea proprietății și să atragi atenția la toate detaliile, fapt ce va contribui la ulterioara ta satisfacție față de achiziția făcută.
Iată 7 sfaturi pentru vizualizarea unei proprietăți
Încearcă să nu vezi casa ca „acasă” (până te vei muta în ea)
Nu este întotdeauna ușor, dar la vizita inițială încearcă să vezi casa pur și simplu ca o construcție care necesită inspectare. Nu te atașa prea mult și prea devreme, sau inima ta poate dirija cu creierul astfel încât să treci cu vederea probleme importante.
În același timp, dacă observi neajunsurile la fața locului, poți negocia condițiile contractuale sau poți beneficia de servicii adiționale din partea vânzătorului.
Vizitează proprietatea de mai multe ori
Chiar și într-o piață în mișcare rapidă, cel mai bine este să mergi să vezi proprietatea de mai multe ori, dacă este posibil. Recomandăm să faci 2-3 vizite, în diferite perioade ale zilei, pentru a vedea cum se schimbă lumina, traficul, împrejurimile. Ai putea descoperi că strada liniștită, idilică pe care ai văzut-o la ora 11 este un traseu principal și aglomerat pentru navetiști la ora 18.
Oferă-ți timp
Asigură-te că petreci o perioadă mai îndelungată analizând casa – 20-30 de minute – astfel încât să simți pe deplin locul.
Investighează cartierul
O plimbare de 15 minute prin împrejurimi este mai mult decât necesară. Astfel vei putea constata ce localuri și servicii importante pentru tine sunt prin apropiere (supermarketuri, bănci, farmacii, cafenele, școală, rețele de transport, magazine ș.a.).
Atrage atenția la structura construcției
Fă un înconjur al imobilului pentru a verifica exteriorul. Analizează dacă nu sunt fisuri în pereți sau părți din acoperiș ce abia se țin să nu cadă. Dacă observi semne sau probleme, pune întrebări pentru a afla cauza apariției lor și modalitatea de soluționare.
Folosește nasul pentru miros la fel ca ochii pentru văz
Atrage atenția dacă nu sunt mirosuri neobișnuite. Conform cercetărilor, 70% dintre oamenii care verifică acest moment pot simți un miros de mucegai chiar dacă nu văd semne fizice.
Verifică robinetele, întrerupătoarele și alte sisteme
Doar 28% dintre oameni verifică robinetele și presiunea apei în timpul respectivelor vizite, iar 35% atrag atenția la funcționalitatea întrerupătoarelor. Dar nu vei ști despre aceste probleme, dacă nu vei verifica tu însuți. De asemenea, încearcă să deschizi și să închizi ferestrele pentru a le verifica.
„Știi la ce ținem cel mai mult atunci când te însoțim într-o vizită de recunoaștere a unui bun imobiliar? Evident, la nivelul tău de satisfacție!” echipa O’Key Imobil
Sursa de inspirație, foto: http://www.which.co.uk