ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

Vrei să te muți? Iată 7 sfaturi de top ce-ți vin în ajutor

Uneori vrei să îți schimbi locuința, dar te reține gândul că este prea anevoios și stresant procesul de împachetare și mutare, în special atunci când ai adunat deja prea multe lucruri personale și ai achiziționat mobilier. Dar totul poate fi simplificat și parcurs fără emoții și nervi. Cum? Iată câteva sfaturi adunate din proprie experiență.

mutarea

 1. De îndată ce ai hotărât să te muți, fă o curățenie generală în lucrurile tale și renunță la hainele pe care nu le mai porți sau obiectele pe care nu le folosești, oferindu-le în scopuri caritabile, vânzându-le sau dăruindu-le prietenilor. Cu cât mai multe lucruri ai, cu atât mai necruțător trebuie să fii.

2. Începe cu împachetarea lucrurilor neesențiale și depozitează-le pe toate în același loc. Și asta chiar dacă încă nu ai găsit noua locuință. Astfel, în momentul în care vei decide unde te muți, îți va fi mult mai ușor să o faci.

3. Lipește pe cutii abțibilduri pe care să indici ce obiecte sunt în interior și în ce cameră urmează ca acestea să fie plasate după mutare. Dacă o cutie conține obiecte fragile sau grele, asigură-te că ai utilizat destulă folie cu bule și aplică inscripția de rigoare pe exterior. De asemenea poți utiliza plapumele și pernele pentru a proteja obiectele fragile.

4. Nu-ți asuma tot greul mutării. E mai simplu să angajezi o companie de transport și hamali care să-și asume încărcarea, transportarea și descărcarea lucrurilor. Cheltuiala este justificată și îți cruți eforturile.

5. Împachetează o cutie care să conțină actele, încărcătoare, fierbător, cana ta preferată și alte lucruri de care nu te poți lipsi pentru mult timp sau pierderea cărora ar fi o problemă. Ai grijă de această cutie în timpul mutării.

6. Află contactele companiilor utile din sectorul în care te muți – provideri de telefonie staționară și internet, bancă, instituții de învățământ, poștă până a face mutarea și înregistrează-le în agendă.

7. Ia o pauză de la locul de muncă după ce te muți, astfel încât să ai timp să despachetezi și să aranjezi lucrurile în noua locuință.