ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

Modificări în Programul PRIMA CASĂ

Guvernul și Președinția Republicii Moldova au anunțat cu mare entuziasm lansarea programului „Prima Casă PLUS”, o extindere a inițiativei „Prima Casă”, care va aduce oportunități suplimentare pentru tinerii ce doresc să achiziționeze o locuință. Acest anunț vine ca un răspuns direct la numeroasele solicitări din partea tinerilor care se confruntă cu dificultăți în accesarea finanțării necesare pentru a-și procura o casă.

Noutăți și Beneficii ale Programului „Prima Casă PLUS”

Noul program „Prima Casă PLUS” aduce câteva modificări esențiale menite să faciliteze accesul la locuințe pentru o categorie mai largă de tineri. Printre principalele beneficii se numără:

  • Extinderea Eligibilității: Spre deosebire de programul inițial, „Prima Casă PLUS” nu va fi limitat doar la tinerii angajați în instituțiile statului. Acest lucru înseamnă că un număr mai mare de tineri vor putea accesa finanțare pentru achiziționarea unei locuințe.
  • Creșterea Finanțării: Guvernul a anunțat că va mări bugetul alocat acestui program, oferind astfel mai multe resurse financiare disponibile pentru tinerii care doresc să-și cumpere o casă.

În mesajul său președintele Maia Sandu a subliniat importanța îmbunătățirii condițiilor de viață pentru familiile din Republica Moldova:

„În multiplele discuții pe care le am în satele și orașele din țară, deseori, tinerii vorbesc despre problema spațiului locativ. Este destul de complicat pentru mulți dintre ei să reușească să adune bani pentru o căsuță sau pentru a-și procura un apartament. Am discutat cu Guvernul să extindă programul „Prima Casă”, să vină cu un program nou – „Prima Casă PLUS”.”

Prim-ministrul Dorin Recean a reafirmat angajamentul guvernului de a finaliza detaliile programului „Prima Casă PLUS” în cel mai scurt timp posibil:

„Așa cum am discutat și am convenit și cu președintele Sandu, până săptămâna viitoare trebuie să definitivăm programul „Prima Casă PLUS”. Și atunci o să rog Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale împreună cu ODA ca până la sfârșitul săptămânii să avem toate lucrurile puse la punct și săptămâna viitoare să putem să anunțăm Programul Prima Casă PLUS.”

Impactul Programului „Prima Casă”

De la lansarea sa în anul 2018, programul „Prima Casă” a facilitat achiziționarea a peste opt mii două sute de locuințe, oferind tinerilor posibilitatea de a-și începe viața de familie într-un spațiu propriu. Extinderea acestui program sub forma „Prima Casă PLUS” va aduce un suflu nou pe piața imobiliară și va contribui semnificativ la creșterea calității vieții pentru multe familii tinere din țară.

Lansarea programului „Prima Casă PLUS” reprezintă un pas important în sprijinirea tinerilor din Republica Moldova în eforturile lor de a-și achiziționa o locuință. Cu mai multe resurse disponibile și o eligibilitate extinsă, acest program va juca un rol crucial în construirea unui viitor mai stabil și prosper pentru tinerii și familiile din țară.
Detalii despre Programul de stat „Prima Casă” pot fi accesate pe https://primacasa.gov.md/

Pentru mai multe informații, accesați sursa completă a știrii aici.