ruro
Suntem pe Viber!
+373 (79) 00 97 00

Primește o consultație gratuită din orice colț al lumii!

De la 35 mp la 60 mp. Cum câștigăm spațiu prin reconstrucție

Un apartament mic de doar 35 de metri pătrați, împărțit în trei spații mai mici, cu facilități reduse, aproape își dublează spațiul prin anexarea la mansardă, devenind un apartament spațios, de 60 m2. Pentru a face acest lucru, a fost necesară demolarea planșeului inferior. În noua ordine, au fost eliminate, de asemenea, toate diviziile interne la nivelul inferior, făcându-se lucrările de consolidare necesare, respectiva zonă fiind în întregime gândită ca spațiu locuibil.

Planul adăugat pentru dormitor îl reduce parțial pe cel inferior. Tot spațiul este luminat în mod natural de mari deschideri pe pereți, fiind complet renovat în interior, cu accente pe aceeași textură de lemn, dar cu finisaje diferite, în funcție de necesitate și cu o balanță coloristică diversă.

În colțul pentru conversație, orientat spre ferestre și aproape de masa de sufragerie sunt amplasate două canapele identice tapițate și un fotoliu din catifea. Puful din centru, ales după textura draperiilor din tafta, servește, de asemenea, ca o suprafață portantă. Pentru a completa setul, a fost inserată în decor veioza de podea și o măsuță de cafea cu trei etaje.

foto-0

Parchet suprapus. Pentru cele două niveluri ale casei a fost folosit parchet prefinisat. Pentru a simplifica operarea și a reduce timpul de lucru, acesta a fost aplicat pe stratul existent. Pentru nivelul superior al apartamentului a fost ales parchet identic cu cel de la nivelul inferior, pentru a asigura o uniformitate.

 

De toate într-un spațiu mic. Zonei de living îi este destinată toată suprafața etajului și, tehnic, aceasta subliniază, holul de la intrare. Camera de baie este amplasată la peretele exterior, având o fereastră pentru a profita de iluminarea naturală și pentru a fi departe de zona de living. Elementul de zidărie construit pe  tavan este conceput pentru a defini, de asemenea, o nișă care să separe bucătăria de living. Grație dispunerii funcționale și a utilizării echilibrate de nuanțe cromatice, spațiul este separat în zone confortabile și plăcute.

foto-2

Zona de dormit, suspendată. Dormitoarele sunt la nivelul superior. Acestea reprezintă două piese separate, asigurate cu rampe interne independente. Pentru ambele zone de dormit, decorul se limitează doar la baza patului, rafturile tradiționale fiind înlocuite cu nișe groase de zidărie.

foto-3

 

foto-4